ငါးအစားအစာအုပ်စုမျာ

MyPlate သင်္ကေတအရအာဟာရအမျိုးအစားငါးမျိုးသည်သစ်သီးများ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ၊ အစေ့များ၊ ပရိုတင်းဓာတ်နှင့်နို့ထွက်ပစ္စည်းများဖြစ်သည်။ အမေရိကန်များအတွက် website ၂၀၁၅-၂၀၂၀ အစားအစာဆိုင်ရာလမ်းညွှန်ချက်များသည်အဆီများအပြင်အဓိကကျသောဖွဲ့စည်းတည်ဆောက်ပုံအရာများအဖြစ်စုဝေးမှုငါးခုစီနှင့်အတူစမတ်အစားအသောက်များဒီဇိုင်း၏အရေးပါမှုကိုအလေးအနက်ဖော်ပြသည်။ (အဆီများသည်အစာအာဟာရအတန်းအစားမဟုတ်သော်လည်း၎င်းသည်အခြေခံကျသောအဆီများနှင့်အာဟာရဓာတ်တို့၏သိသိသာသာကောင်းသည့်အပင်ဖြစ်သောကြောင့်၎င်းတို့သည်ကောင်းမွန်သောအစားအစာဒီဇိုင်း၏အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုအဖြစ်မျဉ်းသားထားသည်။ ) အာဟာရအတန်းတိုင်းသည်အာဟာရအလှကုန်များနှင့်နှိုင်းယှဉ်နိုင်သောအာဟာရဓာတ်များပါဝင်သည်။ စုဆောင်းမှုတစ်ခုစီသည်စမတ်ကျသောအစားအသောက်ဒီဇိုင်း၏ကြီးမားသောအစိတ်အပိုင်းကိုယူသည်။ အထူးသဖြင့်လက်ခံနိုင်ဖွယ်ကောင်းသည့်အာဟာရဓာတ်နှင့်သတ္တုဓာတ်များသောစိတ်ဖိစီးမှုများကိုအာဟာရအတန်းတစ်ပိုင်းခွဲကိုအုပ်စုငယ်များအဖြစ်ခွဲခြားထားသည်။ ဥပမာအားဖြင့်၊ အစေ့အုပ်စုအတွင်းရှိလူမျိုးကွဲအုပ်စုများသည်သန့်စင်သောအစေ့များထက်ဖိုင်ဘာ၊ မဂ္ဂနီစီယမ်နှင့်သွပ်တို့ကိုပိုမိုပေးသောအစေ့တစ်ခုလုံးကိုလုပ်ပိုင်ခွင့်ပေးသည်။

အစားအစာအုပ်စုများနောက်ကွယ်မှလှုံ့ဆျောမှု

အချိန်တန်လျှင်အာဟာရသိပ္ပံပညာတိုးတက်လာသည်နှင့်အမျှသုတေသီများသည်အာဟာရများ၊ ဓာတ်သတ္တုများနှင့်ကျွန်ုပ်တို့၏အစားအစာအရင်းအမြစ်များကိုဖွဲ့စည်းထားသည့်မတူညီသောအစိတ်အပိုင်းများကိုတွေ့ရှိခဲ့ရပြီးနောက်ထပ်တွေ့ရှိရမည့်အရာများစွာရှိသည်မှာသေချာသည်။ အာဟာရအမျိုးအစားများသည်ဖြည့်စွက်ခြင်းထက်အာဟာရချို့တဲ့မှုကိုတားဆီးပေးခြင်းဖြင့်အစားအသောက်ဆိုင်ရာအဆိုပြုလွှာများကိုစိတ်ရှုပ်ထွေးစေသည်။ ဥပမာအားဖြင့်အာဟာရထုတ်ကုန်ခွက်နှစ်ခွက်ကိုနေ့စဉ်အာဟာရ C ၇၅ မီလီဂရမ်နှင့်ဖိုင်ဘာ ၂၅ ဂရမ်ထက်စားရန်ကြိုးစားခြင်းသည် ပို၍ လွယ်ကူသည်။ USDA အစားအစာပုံစံများသည် ၁၀၀၀ မှ ၃၂၀၀ အထိရှိသောကွဲပြားခြားနားသောကယ်လိုရီအဆင့် ၁၂ မျိုးရှိအာဟာရအတန်းနှင့်အဖွဲ့ငယ်တိုင်းကိုအကြံပြုထားသည့်အတိုင်းအတာများကိုပေးသည်။ ဤဥပမာများကိုသရုပ်ဖော်ထားသောအစားအစာဒီဇိုင်းကို အသုံးပြု၍ ဖန်တီးထားသည်။ အကြံပြုထားသည့်ပမာဏကိုစားခြင်းအားဖြင့်လူတို့သည်တစ် ဦး ချင်းဖြည့်စွက်စာမလိုဘဲမိမိတို့၏ကျန်းမာရေးလိုအပ်ချက်များကိုဖြည့်ဆည်းပေးနိုင်သည်။

 

အာဟာရအတန်းအစားပမာဏ

USDA အစားအစာပုံစံများသည် (အသီးများ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်နှင့်နို့ထွက်ပစ္စည်းများ) နှင့် (စပါးနှင့်ပရိုတိန်းအစားအစာများအတွက်) ခွက်များနှင့်အစာအာဟာရအမျိုးအစားအားလုံးအတွက်အာရုံစိုက်မှုကိုဆုံးဖြတ်သည်။ ဥပမာတစ်ခုချင်းစီတွင်ဥပမာအားဖြင့်ကန့်သတ်ထားသောသကြားပမာဏနှင့်စုပ်ထားသောအဆီများကိုအခြားတစ်မျိုးတွင်အသုံးချနိုင်သည်။ အမေရိကန်များအနေဖြင့်အစာအာဟာရပြည့်ဝစွာပါဝင်သောအထူဖွဲ့စည်းတည်ဆောက်ပုံများတွင်အာဟာရဓာတ်များကိုများများစားစားမျှော်လင့်ထားသည့်အတိုင်းသကြားဓာတ်များထပ်မံထည့်သွင်းရန်နှင့်ပြည့်ဝသောကယ်လိုရီစားသုံးမှု၏ ၁၀% အောက်အဆီဝန်ခံချက်များကိုရယူရန်တိုက်တွန်းထားသည်။

အစားအစာအုပ်စုများကိုအားပေး

ChooseMyPlate.gov သည်အမျိုးမျိုးသောအာဟာရအမျိုးအစားကို အခြေခံ၍ အစာအာဟာရညွှန်ကြားမှုဆိုင်ရာပိုင်ဆိုင်မှုများ၊ ဥပမာစာရွက်စာတမ်းများ၊ အသံသွင်းခြင်း၊ အာဟာရအမျိုးအစားစစ်ဆေးမှုများ၊ ထို့အပြင် MyPlate မှလူအများအားရှင်းလင်းပြတ်သား   바카라사이트 သောပိုင်ဆိုင်မှုများကိုလည်းပေးသည် ဥပမာအားဖြင့်၊ ကလေးများအတွက်လှုပ်ရှားမှုစာရွက်များ၊ ဂိမ်းများ၊ အသံသွင်းများနှင့်တီးလုံးများ၊ မိသားစုများအတွက်လေ့ကျင့်ခန်း; ဂရုတစိုက်အသုံးစရိတ်အစီအစဉ်ပိုင်ဆိုင်မှုအပေါ်ကောင်းသောအစားအစာ; စပိန်စကားပြောသူများအတွက် MiPlato အချက်အလက်များနှင့်ပိုင်ဆိုင်မှုများ။